EVİNDEN 3 KİLO 100 GRAM MADDE ÇIKAN ŞAHIS TUTUKLANDI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği “Tayfun Operasyonu” kapsamında tutuklanan M.S. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran Polis Memuru Ozan Özder, 17 Temmuz tarihinde alınan bilgi üzerine zanlının Lefkoşa’da uyuşturucu madde tasarruf edip sattığı yönünde soruşturma başlatıldığını söyledi.

Polis, aynı gün Ortaköy’de araç içerisinde tespit edilen zanlının, ekipleri görünce kaçmaya çalıştığını ancak makul güç kullanılarak etkisiz hale getirildiğini ve tutuklandığını belirtti.

Zanlının üzerinde ve aracında yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ifade eden polis, ikametgahında yapılan aramada ise yatak odasında vakumlu paketler içerisinde toplam 3 kilo 100 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin ele geçirildiğini kaydetti.

Polis, zanlının gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi başka bir şahsın yönlendirmesiyle aldığını söylediğini aktardı. Ayrıca zanlının daha önce temin ettiği 89 gram uyuşturucunun bir kısmını kullandığını, kalanını ise Lefkoşa’nın çeşitli bölgelerine bıraktığını beyan ettiğini belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, ele geçirilen maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, paketlerin ise parmak izi incelemesine gönderileceğini söyledi. Aranan şahıslar ve incelenecek kamera görüntüleri bulunduğunu ifade eden polis, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Jale Ergüden, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com