Polis Basın Subaylığı, Aydınköy, Lefkoşa, Girne ve Lefke’de meydana gelen dört ayrı yangınla ilgili açıklama yaptı. Yangınların elektrik tesisatı, araçtaki elektrik aksamı, klima dış ünitesi motoru ve elektrik tellerinden düşen kıvılcımlardan kaynaklandığı değerlendirilirken, olaylarla ilgili soruşturmaların devam ettiği bildirildi.
AYDINKÖY’DE İŞÇİ EVİ YANGINI
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, 1 Eylül 2026 tarihinde saat 12.00 sıralarında Aydınköy’de Ağıllar bölgesinde bulunan bir işçi evinde yangın meydana geldi.
Yangının, muhtemelen mutfaktaki elektrik tesisatının yüklenip ısınarak alevlenmesi sonucu çıktığı belirtildi.
İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın sonucunda, evin yatak, mutfak ve salon odalarında bulunan tüm beyaz eşyalar, mobilyalar ve ev eşyaları yanarak zarar gördü.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.
LEFKOŞA’DA SEYİR HALİNDEKİ VAN ARAÇ YANDI
2 Eylül 2026 tarihinde saat 06.00 sıralarında Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde, Alpet Petrol Trafik Işıkları kavşağında seyir halinde bulunan MA 534 plakalı van araçta yangın meydana geldi.
Yangının, muhtemelen motor bölümündeki elektrik aksamlarının kısa devre yapıp alevlenmesi sonucu çıktığı belirtildi.
Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda aracın motor bölümü ile ön kabinin iç kısmı yanarak zarar gördü. Oluşan ısı nedeniyle aracın ön camının da patladığı bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
GİRNE’DE APARTMANDA KLİMA YANGINI
Yine 2 Eylül 2026 tarihinde saat 09.00 sıralarında Girne’de Tepebaşı Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinde yangın meydana geldi.
Yangının, muhtemelen bir daireye ait klima dış ünitesi motorunun yüklenip ısınarak alevlenmesi sonucu çıktığı belirtildi.
İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, apartmanın dış kısmında bulunan toplam 4 klima dış ünitesi, gider boruları ve binanın kompozit kaplaması yanarak zarar gördü.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
LEFKE’DE NARENCİYE BAHÇESİNDE YANGIN
2 Eylül 2026 tarihinde saat 10.30 sıralarında Lefke’de bulunan bir narenciye bahçesinde de yangın çıktı.
Yangının, muhtemelen bahçe kenarındaki elektrik tellerinden düşen kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu meydana geldiği belirtildi.
İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, toplam 30 adet bakımsız narenciye ağacı ile 2 adet zeytin ağacı, damlama lastikleri ve sulama borusu yanarak zarar gördü.
Dört ayrı yangınla ilgili polis soruşturmalarının devam ettiği bildirildi.
İstersen bunun ardından 15 manşet + 1 spot da hazırlayabilirim.







