ÖZTÜRK: “DÖRT HAFTADIR CEVAP BEKLİYORUZ, MUTLUYAKA’NIN İTİRAZI NEDEN SONUÇLANDIRILMIYOR?”

Mutluyaka Hilal Spor Kulübü Başkanı Zihni Öztürk, geçen sezon oynanan BTM 2. Lig final karşılaşmasıyla ilgili Tahkim Kurulu’na yaptıkları resmi itirazın dört haftadır sonuçlandırılmamasına tepki gösterdi.

Mutluyaka Hilal Spor Kulübü, sezon finalinde 3-2 mağlup olmasının ardından, karşılaşmada forma giyen bazı futbolcuların transfer süreçleri ve müsabakaya katılma uygunluklarının BTM 2. Lig Statüsü kapsamında incelenmesi talebiyle Tahkim Kurulu’na başvurdu.

Kulüp avukatları tarafından hazırlanan dilekçede, söz konusu futbolcuların transfer geçmişleri, ilgili statü hükümleri ve final müsabakasındaki durumlarının birlikte değerlendirildiği belirtildi.

Öztürk, başvurularının amacının maçı masa başında kazanmak veya herhangi bir kulübü hedef almak olmadığını belirterek, itirazlarının somut ve hukuki bir zemine dayandığını söyledi.

Finalde forma giyen bazı futbolcuların transfer süreçleri ile BTM 2. Lig Statüsü hükümleri arasında açıklığa kavuşturulması gereken noktalar bulunduğunu ifade eden Öztürk, hukukçularının bu hususları belgeler ve ilgili maddelerle birlikte dilekçede ortaya koyduğunu kaydetti.

Öztürk, “İstediğimiz tek şey, kuralların doğru uygulanıp uygulanmadığının belirlenmesidir” dedi.

“DÖRT HAFTADIR KARAR YOK”

Tahkim Kurulu’na yapılan başvurunun üzerinden dört hafta geçmesine rağmen kendilerine herhangi bir karar veya tatmin edici açıklama ulaşmadığını belirten Öztürk, asıl sorunun da bu olduğunu söyledi.

Öztürk, kararın mutlaka lehlerine çıkmasını talep etmediklerini belirterek, resmi ve belgeli bir başvurunun cevapsız bırakılmasını kabul edemeyeceklerini ifade etti.

“Haksızsak hangi maddeye göre haksız olduğumuz, haklıysak bunun sonucu açıkça ortaya konulmalıdır” diyen Öztürk, yetkili kurulun dosyayı inceleyerek gerekçeli bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

“GEÇ VERİLEN KARAR ETKİSİNİ YİTİREBİLİR”

Sportif hukukta kararların zamanında verilmesinin önemine dikkat çeken Öztürk, yeni sezonun başlamış olmasına rağmen geçen sezonun finaline ilişkin itirazlarının hâlâ sonuçlanmadığını belirtti.

Öztürk, kulüplerin yeni sezon için kadrolarını oluşturduğunu, transferlerini yaptığını ve bütçelerini planladığını belirterek, “Adalet yalnızca doğru karar vermek değildir; o kararı zamanında vermektir” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA BİR KULÜBÜ SUÇLAMIYORUZ”

Mutluyaka’nın temel talebinin statü hükümlerinin tüm kulüplere eşit uygulanması olduğunu belirten Öztürk, başka bir kulübü suçlamadıklarını söyledi.

İtirazlarının ilgili futbolcuların transfer geçmişleri ile statü maddeleri arasındaki bağlantının incelenmesine dayandığını ifade eden Öztürk, hukuki değerlendirmeyi yapacak makamın Tahkim Kurulu olduğunu kaydetti.

Öztürk, “Kural, adı ve gücü ne olursa olsun her kulübe aynı uygulanmalıdır” dedi.

“SAHADA KAYBETTİK, HUKUKİ HAKKIMIZI ARIYORUZ”

Finali 3-2 kaybettiklerini ve sahadaki mücadeleye saygı duyduklarını belirten Öztürk, “Finali 3-2 kaybettiğimizi saklamıyoruz. Ancak sahaya çıkan futbolcuların oynama uygunluğu da müsabakanın kurallara uygunluğunun ayrılmaz parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Hukuki bir şüphe bulunması halinde bunun sorgulanmasının kulübün doğal hakkı olduğunu belirten Öztürk, resmi mercilere başvurmanın rakibe saygısızlık değil, kurallara saygının gereği olduğunu söyledi.

“BEKLENTİMİZ GEREKÇELİ KARAR”

Öztürk, kendilerini en çok rahatsız eden konunun kararın lehlerine veya aleyhlerine olması değil, dosyanın dört haftadır cevapsız bırakılması olduğunu vurguladı.

Kulüp olarak belgelerini ve hukuki gerekçelerini sunduklarını belirten Öztürk, bundan sonraki sürecin Tahkim Kurulu’nun sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Tahkim Kurulu’ndan beklentilerinin dosyanın gecikmeden incelenmesi ve gerekçeli bir karar açıklanması olduğunu belirten Öztürk, “Bize özel muamele ya da ayrıcalık istemiyoruz” dedi.

Aleyhlerine gerekçeli bir karar çıkması halinde buna saygı göstereceklerini ifade eden Öztürk, mücadelelerinin kararın mutlaka lehlerine çıkması için değil, kararın doğru, şeffaf ve zamanında verilmesi için olduğunu söyledi.

“SESSİZLİK KUŞKULARI BÜYÜTÜYOR”

Basında yer alan “Mutluyaka futboldaki yapıya kurban ediliyor” şeklindeki değerlendirmeye ilişkin de konuşan Öztürk, böyle bir iddiaya inanmak istemediğini belirtti.

Tahkim Kurulu’nun bağımsız ve herhangi bir baskı veya etkiden uzak şekilde karar vermesi gerektiğini ifade eden Öztürk, dört haftadır devam eden sessizliğin kamuoyundaki kuşkuları artırdığını söyledi.

Bu kuşkuların ortadan kaldırılmasının yolunun dosyanın sonuçlandırılması ve hukuki gerekçenin açık biçimde ortaya konulması olduğunu belirten Öztürk, Mutluyaka Hilal Spor Kulübü’nün kimseyle kavga peşinde olmadığını vurguladı.

Öztürk, kulüp olarak resmi yolu seçtiklerini, belgelerini sunduklarını ve dört haftadır sonuç beklediklerini belirterek, “Mutluyaka’nın itirazı neden hâlâ sonuçlandırılmıyor?” sorusunu yöneltti.

Öztürk, futbolun geleceği açısından ihtiyaç duyulanın sessizlik ve belirsizlik değil, zamanında işleyen adalet, şeffaflık ve herkes için eşit uygulanan kurallar olduğunu söyledi.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com