DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2074195฿%0.51395

a

  • Kibrisdakik.com
  • Türkiye
  • Fidan: “(Ankara’daki terör saldırısı) İki teröristin Suriye’den geldikleri açıklığa kavuşmuştur”

Fidan: “(Ankara’daki terör saldırısı) İki teröristin Suriye’den geldikleri açıklığa kavuşmuştur”

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’daki terör saldırısının faili iki teröristin Suriye’den geldiğini belirterek, “Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir.” dedi.

Fidan, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Ankara’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin soruya yanıt veren Fidan, “İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye’den geldikleri, burada (Suriye’de) eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur.” ifadesini kullandı.

Bakan Fidan, “Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ankara’daki terör saldırısına cevabının “son derece net olacağını” vurgulayan Fidan, “(Teröristler) Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar. Bunu şimdiden söyleyebilirim.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MİT, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyı planlayan teröristlerden birini Suriye’de etkisiz hale getirdi