DOLAR

32,5215$% -0.09

EURO

34,7994% -0.2

STERLİN

40,4595£% -0.15

GRAM ALTIN

2.417,51%-0,50

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%-1,06

BİTCOİN

2159501฿%0.15369

a

Tüketiciler Derneği’nin konferans ve ödül töreni yapıldı

Tüketiciler Derneği’nin Türkiye’de Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ertelediği Dünya Tüketiciler Günü konferans ve ödül töreni yapıldı.

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, etkinlikte devlete yüklenen sorumluluklar ile tüketicilerin haklarının korunduğunu söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da, enflasyonun etkilerine işaret etti ve eriyen alım gücü nedeniyle tüketicilerin zor günlerden geçtiğini belirtti.

Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında istikrarın önemine vurgu yaptı.

Pandemiden sonra dünyada büyük ekonomik sıkıntılar yaşandığını ve yankılarının halen devam ettiğini belirten Üstel, “Ülkemizdeki insanlarımıza bunu hissettirmemek için elimizden gelen bütün gayreti hükümet olarak gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

2024 yılı hedefi ile 5 yıllık kalkınma planının hazırlandığını belirten Üstel, 20 yıllık kalkınma planı hazırlıklarının yapılacağını söyledi.

Başbakan Üstel, kalkınma planlarıyla ilgili oluşturulan 14 komitenin Devlet Planlama Örgütü ve tüm kesimlerin katılımı ile bir yol haritası belirlediklerini de ifade etti.

Üstel, geçmişten bugüne kadar gelen yasalar olduğunu ve yasaların artık birer birer güncellenmesi gerektiğini de kaydetti.

Başbakan Üstel, oluşturulacak “Hukuk Komitesiyle” geçmişte kalan yasaların birer birer el alınıp güncelleneceğini ve yasa çalışmasını 2024 yılında bitirme hedefinde olduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, üretim bol olması ve yatırımların artması durumunda piyasaya ucuzluk gelebileceğini dile getirerek hayat pahalılığı karşısında hükümetin zaman zaman uyguladığı tedbirlerin önemli olduğunun altını çizdi.

Girdi fiyatlarını ucuzlatarak ve hibelerle daha ucuz bir üretim yapılamasının sağlanabileceğini ifade eden Töre, üretimde bolluğu meydana getirebilecek tedbirlerin de alınmasının gerekli olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Töre, tüketicilerin yaşamını kolaylaştırmanın ve refahını sağlamanın devletin asli görev olması gerektiğini söyledi.

Tüketiciler Derneği, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “Bağımsızlık Onursal Ödülü”, Başbakan Ünal Üstel’e “Yılın Siyasetçi Ödülü, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’na “Tüketici Hakları Anısına Ödül” verdi. Tatar’ın ödülünü Cumhurbaşkanı Vekili Töre aldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tatar:Kıbrıs’ta artık bir Türk devleti olduğunu göstermesi açısından ‘kuzey’ isminin değiştirilmesi önemli bir girişim olacak