DOLAR

32,3141$% 0.19

EURO

35,0862% -0.15

STERLİN

40,9895£% -0.11

GRAM ALTIN

2.277,23%0,00

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,67

BİTCOİN

2275368฿%0.97959

a

  • Kibrisdakik.com
  • Türkiye
  • TC Dışişleri Bakanlığı: ABD’nin bölgede attığı denge bozucu adımlar, Ada’da çözümün önünde engel oluşturmaktadır

TC Dışişleri Bakanlığı: ABD’nin bölgede attığı denge bozucu adımlar, Ada’da çözümün önünde engel oluşturmaktadır

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD donanmasına ait USS ArleighBurke isimli güdümlü füze destroyerinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kontrolündeki Limasol Limanı’nı ziyaret etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “ABD’nin bölgede Kıbrıs Türk tarafının hilafına attığı denge bozucu adımlar, bu ülkenin Ada’da uzun yıllar boyunca sürdürdüğü tarafsız konumunu zedelemekte ve Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün önünde engel oluşturmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Bakanlık, Doğu Akdeniz’de görev yapan ABD 6’ncı Filosuna bağlı USS ArleighBurke ile öncesinde bir ABD denizaltısının Rum yönetimi limanlarını ziyaretlerine karşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaptığı açıklamayı güçlü bir şekilde desteklediklerini bildirdi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
KKTC ile defaatle vurguladığımız üzere, ABD’nin bölgede Kıbrıs Türk tarafının hilafına attığı denge bozucu adımlar, bu ülkenin Ada’da uzun yıllar boyunca sürdürdüğü tarafsız konumunu zedelemekte ve Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün önünde engel oluşturmaktadır. ABD’yi bu politikalarını gözden geçirmeye davet ediyoruz.Kıbrıs’ta garantör devlet konumunda bulunan Türkiye’nin her şart ve koşulda Kıbrıs Türklerinin meşru hak ve çıkarlarını savunmayı kararlılıkla sürdüreceğini yeniden vurgulamak istiyoruz”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi