DOLAR

32,3974$% 0.21

EURO

35,0783% -0.02

STERLİN

41,0679£% 0.38

GRAM ALTIN

2.325,53%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,91

BİTCOİN

2280263฿%-0.52215

a

  • Kibrisdakik.com
  • Gundem
  • Cumhurbaşkanı Tatar: Garantör ülke olan İngiltere’nin sorumluluğundan kaçmaması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Tatar: Garantör ülke olan İngiltere’nin sorumluluğundan kaçmaması gerekiyor

Konferans vermek üzere Londra’da King’s Kolej’e giden Cumhurbaşkanı Tatar’a Rum öğrenciler protesto eylemi yapmıştı. Cumhurbaşkanı Tatar saldırı girişiminin ardınan BRT’ye açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı konuşmasında, çok sayıda geçmiş olsun mesajı aldığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk halkının yanımızda olduğunu gördüm” dedi.

Davet için Londra’ya gittiğini anımsatan Tatar, üniversite yönetiminin bunu onayladığını belirtti. Tatar yaşadıklarını şöyle anlattı, “Bu taşkınlığa rağmen ben konferansa gireceğim şeklinde mesaj ilettim engellenemez dedim, oraya varmadan önce orada kalabalık vardı, yüksek sesli konuşmalar şiddetini artırdı, sözlü saldırı yapıldı. Orada Kıbrıs bayrağı yoktu, hep Yunan bayrağı vardı. Türk askeri dışarı, işgale son ve KKTC sahte devlettir şeklinde hakaret dolu sloganlar attılar. ve bunlar özellikle londra gibi bir yerde bir üniversitede oluyor. Ben herşeye rağmen konferansı verdim” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’nin seçilmiş cumhurbaşkanına karşı böyle yapmaları ve işi abartmaları ve bunun ne kadar yakışıksız olduğunu gördüm, oradan geçtim konferansı yaptım. Çok sayıda öğrenci de geldi beni dinledi. Bana soru iletsinler cevaplayım ama o yunanlı öğrenciler bunu değil protestoyu tercih etti. Zihniyetlerini belli ettiler”dedi.

Tatar, her türlü temasta ve toplantıda, iki egemen eşit devlet statüsünü, bu kadar yıldır neden anlaşama olamadığını, bizleri engellemek için yapılanları, detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştığını ifade etti.

Olayı, oradaki KKTC temsilcisi ile değerlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, “Kıbrıs meselesi sanıldığı gibi değil, ingiltere önemli bir ülke, bağımız var. İngiltere garantör ülkeden bir tanesidir. Orada çok sayıda hem Kıbrıslı Türk hem de Kıbrıslı Rum yaşıyor. Kıbrıs meselesinde daha adaletli bir politika geliştirmesi gerekiyor” dedi.

İngiltere’ye böyle temaslarda başvuru yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı, İngiltere’nin sorumluluğundan kaçmaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında, “Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa, egemen eşitlik temelinde olmalıdır” vurgusu yapan Tatar, “Kıbrıslı Rumlar Kıbrıslı Türkler’den daha egemen değildir. Bizi yama etmeleri bizim tarafımızdan asla kabul görmeyecektir” dedi.

BRT

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasında protokol imzalandı