ERSİN TATAR: DÜNYAYA SAĞLIKLA BARIŞ DERSİ VERMELİYİZ


BAFRA / KKTC - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Sağlık turizminde oluşturulan birlik ile insanlığa barış dersi vermeliyiz” dedi. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi GTHC’nin dönem başkanlığını yürüten Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

Bafra Turizm Bölgesi'nde bulunan Limak Cyprus Deluxe Hotel’de düzenlenen Kuzey Kıbrıs’ta Sağlık Turizmi Zirvesi’nde 50 ülkeden 300’ü aşkın katılımcı ile GHTF2024 adlı da foruma katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Doğru tesis, doğru hastane ve doğru sağlık çalışanı olmadan sağlık olmaz” dedi.



Ersin Tatar "KKTC’nin yaşadığı siyasi engellere değinerek “Her türlü siyasi engellere rağmen dünyaya sağlık hizmeti sunuyoruz. Dünyanın dört bir yanında çatışmalar var. Kardeşlik için insanlık için savaşlar bitmeli ve bir araya gelmeliyiz. Bizler bir aileyiz. Birlikte insanlığa ders vermeliyiz. Önce insan ve insan sağlığının önemini anlatarak dünyaya barış mesajları vermeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında eğitim gören Kuzey Kıbrıslı gençlerin ülkelerine döndükten sonra sağlık sektöründe görev almaları ile sağlık turizminin önemli boyutta geliştiğini belirtti. Kuzey Kıbrıs’ta konaklama tesisleri yanında önemli sağlık tesislerinin kurulduğunu, hatta bir kuruluşun sağlık amaçlı otel kuracağını sözlerine ekledi.