Çeler'den Gardiyanoğlu'na: Emekçiye 1 Mayıs'ı vermek irade ve cesaret gerektirir



Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler,  1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’na seslenerek, kendi dönemini hatırlattı.

Zeki Çeler, “2018 ve 2019 yılında, önce süpermarketlerle başlattığımız sonrasında Benzinciler Birliği’nin de katılmasıyla devam eden iyi niyetli bir çalışma ve kararlılığımız sayesinde; emekçinin günü olan 1 Mayıs’ı emekçiye vermiştik” dedi.

Gardiyanoğlu’ndan 1 Mayıs’a çok az süre kalmasına rağmen herhangi bir adım görmediğini ifade eden Çeler, “Makamlar gelip geçicidir. Ancak o makamlarda bırakacağınız iz; toplumun tüm kesimlerinin sizi sevgi ve saygı ile anacakları icraatlarınızdır” ifadelerini kullandı.

Çeler, “Sektörler buna hazır üstelik sen sadece aracı olacaksın, liderlik göstereceksin. Yani bizim yaptığımızı yapacaksın” diyerek, Gardiyanoğlu’nun ‘irade ve cesaret’ göstermesi gerektiğini kaydetti.

Zeki Çeler’in paylaşımı şöyle:

“1 Mayıs geliyorken…

2018 ve 2019 yılında, önce süpermarketlerle başlattığımız sonrasında Benzinciler Birliği’nin de katılmasıyla devam eden iyi niyetli bir çalışma ve kararlılığımız sayesinde; emekçinin günü olan 1 Mayıs’ı emekçiye vermiştik.

Kapalı olan süpermarket ve benzinciler hiçbir ekonomik sıkıntı yaşamamış, bilakis hem işveren hem de çalışan mutlu olmuş ve çalışma verimliliği artmıştı.

Aradan 6 yıl geçti.

Makamlar gelip geçicidir.

Ancak o makamlarda bırakacağınız iz; toplumun tüm kesimlerinin sizi sevgi ve saygı ile anacakları icraatlarınızdır.

Bu duygu, bu mutluluk; ne koltukla ne parayla ölçülebilir.

Yine 1 Mayıs yaklaşıyor.

Bekledim.

Çalışma Bakanı Sayın Sadık Gardiyanoğlu belki bir çalışma başlatır diye.

Fakat Gardiyanoğlu; geç kalıyorsun!

Unutma; sadece işverenlerin değil emekçinin de Bakanısın sen.

Nereden geldiği, oy verip veremediği ve nereli olup olmadığına bakılmaksızın sen sektörün tüm paydaşları için hizmet vermekle, icraat yapmakla, politika üretmekle sorumlusun.

Sektörler buna hazır üstelik sen sadece aracı olacaksın, liderlik göstereceksin. Yani bizim yaptığımızı yapacaksın.

Sadece irade ve cesaret gerekiyor.”