UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz RAMS Başakşehir’in rakipleri belli oldu

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonunda lig aşamasının kura çekimi, Monako’daki Grimaldo Forum’da gerçekleştirildi. Turnuvada Türkiye’yi temsil eden tek takım olan ve ikinci torbadan kuraya giren RAMS Başakşehir’in rakipleri belli oldu.

RAMS BAŞAKŞEHİR’İN RAKİPLERİ

Turuncu-lacivertliler, lig aşamasındaki rakipleri;

  • Kopenhag (D)
  • Heidenheim
  • Rapid Wien
  • Cercle Brugge (D)
  • Petrocub
  • Celje (D)

TURNUVAR FORMATI

UEFA Konferans Ligi, bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36’şar takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek.

Konferans Ligi’nde ise her ekip, 3’ü içeride, 3’ü dışarıda olmak üzere 6’şar rakiple mücadele edecek. Takımlar, iki turnuvada da 4 torbadan ikişer ekiple eşleşecek.

İlk 8’e giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Liglerde 9-24. sırayı alan ekipler ise play-off turunda karşılaşarak son 16 turu bileti almaya çalışacak. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek.

Konferans Ligi mücadelesi ise 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak. Turnuvanın finali, 28 Mayıs 2025’te Polonya’nın Wroclaw şehriyle aynı adı taşıyan statta oynanacak.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Başakşehir Konferans Futbol Spor Haberler

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com