DOLAR

38,4194$% 0.2

EURO

43,6560% -0.27

STERLİN

51,2243£% -0.08

GRAM ALTIN

4.075,29%-1,30

ONS

3.293,67%-1,67

BİST100

9.455,54%-0,37

Lefkoşa HAFIF YAğMURLU 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
bodrum bayan escortlar

Kayıp Şahıslar Komitesi, 1000’inci toplantıyı kutlamak için etkinlik düzenledi

ad826x90

Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Üçüncü (Birleşmiş Milletler) Üyeleri bugün Ledra Palace Otel’de Komite’nin 1000’inci toplantısını yaptı.

Komiteden yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Misyon Şefi Colin Stewart, AB ve BM Kalkınma Programı temsilcileri, Komitenin üç ofisindeki tüm çalışanlarla birlikte 1000’inci toplantıyı kutlamak için etkinlikte bir araya geldi.

-Liderlerden mesaj

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, 1000’inci toplantı nedeniyle KŞK çalışanları ile paylaşılmak üzere mesajlar hazırladılar.

Her iki lider de, KŞK’nın operasyonuna olan bağlılıklarını ve Komite’nin şimdiye kadar elde ettiği başarıları memnuniyetle karşıladıklarını yineleyerek, KŞK çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ad826x90

Kayıp kişilerin yakınlarının, uzun yıllar süren belirsizlikten sonra sonuca ulaşmalarına yardımcı olunan iki toplumlu çabaların sürdürülmesini teşvik eden liderler, KŞK’nın resmi listesinde yer alan kayıp kişilerle ilgili herhangi bir bilgileri varsa paylaşmaları için halka da çağrılarını yineledi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıplardan, şu ana kadar toplam 1052 kişi kimliklendirilerek, usulüne uygun bir cenaze töreniyle ailelerine teslim edildi.

Kayıp Şahıslar Komitesi, 1981 yılında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderler tarafından, Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleştirilen bir anlaşma ile kuruldu.

Kıbrıs’ta Kayıp Şahıslar Komitesi Projesi, kayıpların gömülü oldukları yerden çıkarılması, kimliklendirilmesi ve ailelerine iade edilmesine yönelik 2006 yılından itibaren Avrupa Birliği (AB) tarafından ortak finanse edildi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Küçük Erenköy’de ani ölüm

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için kıbrısdakik inceleyebilirsiniz.