DOLAR

39,7257$% 0.16

EURO

45,8826% 0.2

STERLİN

53,5046£% 0.1

GRAM ALTIN

4.295,44%0,13

ONS

3.368,08%-0,01

BİST100

9.203,37%1,11

Lefkoşa PARçALı BULUTLU 35°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
bodrum bayan escortlar
ad826x90
ad826x90
  • Kibrisdakik.com
  • Gundem
  • ARIKLI: “GÜNEY KIBRIS’TAKİ TÜRK MALLARINI KULLANANLAR HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARACAĞIZ”

ARIKLI: “GÜNEY KIBRIS’TAKİ TÜRK MALLARINI KULLANANLAR HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARACAĞIZ”


ad826x90


Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Güney Kıbrıs’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Rum mallarına yönelik başlattığı tutuklama uygulamasına karşı bir dizi tedbir alınacağını açıkladı.

Bir televizyon programında konuşan Arıklı, alınacak önlemler arasında Güney Kıbrıs’ta Türk mallarını kullananlar hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının yer aldığını belirtti. Arıklı, “Türkiye üzerinden uluslararası tutuklama emri çıkarmak için girişimlerde bulunacağız” dedi.

“Bizim atacağımız adımlar çok daha sert adımlar olacak” diyen Arıklı, bu adımların uluslararası yankı uyandıracağını ancak kendilerinin bu konuda suçlanamayacağını savundu. “Maraş’ı açtığımızda kimse ‘neden açtınız’ diyemedi, bu konuda da kimse bizi suçlayamaz” ifadelerini kullandı.


İki toplum arasında karşılıklı geçişlerin bugüne dek barış ortamına katkı sağladığını ancak bu dengenin bozulmaya başladığını söyleyen Arıklı, “Ekonomik denge sağlanıyordu, bu da yavaş yavaş ortadan kalkacak” dedi.

ad826x90

Bakan Arıklı, iki yeni geçiş kapısının açılmasına yönelik girişimlerin Birleşmiş Milletler aracılığıyla Güney Kıbrıs’a bildirildiğini anımsatarak, yaşanan gelişmelerin ardından bu kapıların açılmasına gerek kalmayabileceğini söyledi. “Bu yaptırımlar derinleşirse insanlar Güney’e geçmekten çekinir hale gelecek, mevcut kapılar da daraltılabilir” dedi.


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI (10 HAZİRAN 2025)

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için kıbrısdakik inceleyebilirsiniz.