ERSOY: “ERHÜRMAN’IN SÖZLERİ FEDERASYONU ÇAĞRIŞTIRMIYOR”

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın güvenlik, hidrokarbonlar gibi konuların dışında kendi egemenliğini yürüten bir modelden bahsettiğini kaydederek, bunun federasyon gibi duyulmadığını savundu.

Kıbrıs Postası’nda yayınlanan Sabah’ın Haberleri programına konuk olarak, değerlendirmelerde bulunan Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Ersoy, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili halkın belirli bir siyasal programa oy kullanmadığı düşüncesini paylaştı.

Ersoy, 2020’den beri hem hükümete, hem de Ersin Tatar’a karşı biriken bir öfke olduğunu ve bu tepkinin mutabakata varılmadan ortaya çıkan bir aday üstünde birleştiğini ileri sürdü. Beş senedir cumhurbaşkanlığı makamının bir mizah makamına dönüştüğünü öne süren Ersoy, Tufan Erhürman ile makama bir ciddiyet geleceğinin bilindiğini ancak ancak gerisinin “muğlak” olduğunu iddia etti. Seçim sürecinde Tufan Erhürman’ın konuşmalarının direkt olarak halkın duygularına oynadığını savunan Ersoy, müzakere için sunulan şartları da eleştirerek, “müzakerenin şartı olmayacağını” söyledi.

Bağımsızlık Yolu’nun erken genel seçim için bütün kadrolarıyla hazır olduğunu ifade eden Umut Ersoy, seçim ve mücadele için her zaman hazır olduklarını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com