Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Bakanlar Kurulu’nun grev ve eylem hakkına yönelik kararının Anayasa’ya aykırı olduğunu açıkladı.
Eylem, yazılı açıklamasında, “Defalarca Anayasa’ya aykırı kararlar alan ve bu kararları Anayasa Mahkemesi’nden dönen Bakanlar Kurulu’nun grev hakkımıza saldırı kararını tanımıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sendika, karar için hukuki mücadele başlatacağını duyurarak, dava dosyasının 30 Ekim Perşembe günü hazırlanacağını bildirdi.
KTOEÖS ayrıca bugün (28 Ekim 2025) tüm okullarda 11.30-13.05 saatleri arasında greve gidecek. Lefkoşa bölgesindeki okullardan ve diğer bölgelerden katılacak öğretmenler, 12.00’de Başbakanlık ışıklarında buluşacak, ardından 12.30’da Başbakanlık önüne yürüyüş gerçekleştirilecek.











