Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Kanal T’de katıldığı programda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erhürman, atama sürecinde ön istişare yapılmadığını ve bunun açık bir hukuki hata oluşturduğunu söyledi.
Erhürman, daha önce de benzer bir sürecin yaşandığını belirterek, DAÜ Yasası’nın beşinci maddesi uyarınca, görevden alınanın yerine atanan kişinin kalan süresini tamamlamasının zorunlu olduğunu hatırlattı. “Ön istişarenin ne kadar gerekli olduğu ortada. Bu, bir tercih meselesi değil, açık yasa hatasıdır” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı, ilgili taraflarla bilgi alışverişi ve ortak çalışma yapılmadan atamaların gerçekleştirilmesinin hukuka aykırı olduğunu vurguladı.











