LEFKOŞA’DAKİ SİLAHLI SALDIRIYLA İLGİLİ ZANLI YENİDEN MAHKEMEDE

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Uluhan Oto Galeri’ye yönelik silahlı saldırıda kullanılan motosikleti Alayköy Çemberi’ne getirdiği tespit edilen zanlı yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlı, ifadesinde motosikletin hangi amaçla kullanılacağını bilmediğini söyledi. Aleyhinde yalnızca “gümrüksüz mal tasarrufu” suçlaması getirildi.


Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis çavuşu Mustafa Özmüezzin, 6 Ocak’ta oto galeriye silahlı saldırı düzenlendiğini, yürütülen soruşturmada saldırıyı gerçekleştiren şahsın aynı gün yakalandığını belirtti. Olayda kullanılan motosiklet, silah ve kaskın da ele geçirilerek emare alındığını kaydetti.


Soruşturma kapsamında motosikletin Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a getirildiğinin tespit edildiğini aktaran polis, aracın daha sonra zanlı ve bir başka şahıs tarafından Alayköy Çemberi’ne bırakıldığını ifade etti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, teminat talebinde bulundu.


Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ispat-ı vücut yapmasına, 40 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 700’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. (Kamalı Haber)


Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com