ARIKLI: “BU SÜREÇ SİYASET ÜSTÜ VE MİLLİ BİR MESELEDİR”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin konuşmasına yanıt veren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, içinde bulunulan dönemin siyaset üstü ve milli bir süreç olduğunu vurgulayarak, hükümet ile muhalefetin iş birliği içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Şahali’nin değerlendirmelerini “önemli” olarak nitelendiren Arıklı, hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, ülkenin bu süreci salimen atlatabilmesi için ortak aklın devrede olması gerektiğini söyledi. Halkı telaşa sevk etmeden, ancak gerekli hazırlıkları da ciddiyetle yaparak olağanüstü durumlara karşı teyakkuz halinde bulunmanın herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet olarak konuyla ilgili birden fazla toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Arıklı, askeri kanadın Bakanlar Kurulu’na yaptığı sunumun önemine işaret etti. Meclis’te Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ile Sivil Savunma Teşkilatı yetkililerinin milletvekillerine ülkedeki hazırlıklar konusunda bilgi verdiğini belirten Arıklı, stratejik kurumların sürece aktif katkı sunduğunu dile getirdi.

Sığınaklar konusuna da değinen Arıklı, geçmişte olduğu gibi açık adres ve yönlendirme tabelalarıyla kamuoyuna duyuru yapılmasının günümüz savaş koşullarında doğru olmayacağını söyledi. Modern savaşların niteliğinin değiştiğini belirten Arıklı, sığınak sayısı ve kapasitesi hakkında bilgi aldıklarını, ancak açık adres paylaşımının güvenlik gerekçesiyle uygun görülmediğini ifade etti.

Yaklaşık 200 bin kişilik sığınak kapasitesi bulunduğu yönünde bilgi aldıklarını aktaran Arıklı, Sivil Savunma Teşkilatı’nın afet ve olağanüstü durumlarda kendisini kanıtlamış, hazırlıklı bir kurum olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin şu an için doğrudan bir tehlike altında olmadığını belirten Arıklı, buna karşın olası risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. İlgili tüm kurumların gerekli planlamaları yaptığını kaydeden Arıklı, sivil toplum, siyaset ve hükümetin de ortak kararlarla süreci yönetmesi gerektiğini ifade etti.

Arıklı, konuşmasının sonunda muhalefetin sağduyulu yaklaşımı için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com