ÜSTEL: AKARYAKIT FİYATLARINI DENGEDE TUTUYORUZ

Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dünyada yaşanan savaşlar ve küresel krizlerin ekonomi üzerindeki etkilerine değinerek hükümetin aldığı önlemleri anlattı. Üstel, özellikle enerji fiyatlarındaki artışa rağmen akaryakıt fiyatlarını dengede tutmak için çeşitli tedbirler uyguladıklarını söyledi.


Dünyada son yıllarda ciddi ekonomik sarsıntılar yaşandığını belirten Üstel, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında küresel ekonomide önemli sorunların ortaya çıktığını, özellikle pandemi sürecinin dünya ekonomisindeki dengeleri büyük ölçüde bozduğunu ifade etti.


Pandeminin ardından başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı ile küresel ekonomide yeni sıkıntıların yaşandığını dile getiren Üstel, ayrıca İsrail–Gazze Savaşının uzun süredir devam ettiğini, son dönemde ise Körfez Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerin petrol piyasasını doğrudan etkilediğini kaydetti.


Başbakan Üstel, tüm bu gelişmelere rağmen hükümetin yaşanan ekonomik bozulmaların ülke ekonomisine ve halka doğrudan yansımaması için çeşitli tedbirler aldığını söyledi.


“Akaryakıt fiyatlarını iki yıldır dengede tutmaya çalışıyoruz”


Üstel, hükümetin ekonomi politikaları kapsamında akaryakıt fiyatlarını dengede tutmak için yaklaşık iki yıldır çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasındaki akaryakıt fiyat farkının yaklaşık yüzde 50 civarında olduğunu ifade eden Üstel, bu farkın korunmasının hedeflendiğini kaydetti.


Hayat pahalılığındaki artışı sınırlamak ve halkın küresel krizlerden daha az etkilenmesini sağlamak amacıyla çeşitli önlemler aldıklarını dile getiren Üstel, Maliye Bakanlığının da akaryakıt fiyatlarına ilişkin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.


“Körfez’deki savaş petrol fiyatlarını etkiliyor”


Körfez bölgesinde yaşanan savaşın küresel petrol piyasasını doğrudan etkilediğini belirten Üstel, bölgenin dünyanın önemli yakıt merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Savaşın başlamasıyla birlikte Brent petrol fiyatlarında artış yaşandığını belirten Üstel, bu durumun yalnızca Kuzey Kıbrıs’ı değil tüm dünyayı etkilediğini söyledi.


“Kıbrıs Türkü’nün güvencesi Türkiye’dir”


Konuşmasında güvenlik konularına da değinen Üstel, Kıbrıs’taki gelişmeler ve bölgedeki askeri hareketlilikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kıbrıs Türk halkının güvenliği açısından Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir rol üstlendiğini belirten Üstel, Türkiye’nin garantörlük hakları çerçevesinde bölgede bulunduğunu ifade etti.


Üstel, hükümetin hem ekonomik hem de güvenlik alanında gerekli önlemleri almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com