DOLAR

32,6019$% 0.39

EURO

34,8138% 0.22

STERLİN

40,6628£% 0.15

GRAM ALTIN

2.493,66%0,39

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%-0,16

BİTCOİN

2128650฿%4.37152

a

  • Kibrisdakik.com
  • Gundem
  • Arıklı:Bu güzel eseri itibarsızlaştırmaya çalışanlara kulak asmayınız

Arıklı:Bu güzel eseri itibarsızlaştırmaya çalışanlara kulak asmayınız

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ercan Havalimanı yeni terminal binası ve pisti hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Başarılı bir taşınma operasyonu yapıldığını vurgulayan Arıklı, yeni açılan bütün havalimanlarına ilk açıldığında ortaya birtakım eksiklikler çıktığını bunların da zaman içerisinde giderildiğini kaydetti.

Arıklı, birilerinin halen bir takım eksiklikler bulup abartarak sosyal medyada yayınlamaya, böylece içinde bulundukları kompleksin gereğini yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

Kısa süreli de olsa havalimanının bazı bölümlerinde elektrik kesintisi veya arızası yaşandığına işaret eden Arıklı, aynı sıkıntıların ülke genelinde de yaşandığını hatırlattı.

Arıklı, “Bir EL-SEN yetkilisi Ercan’da geçici elektrik kullanıldığını ve bunun tehlikeli olduğunu söylüyor. Gülüyorum. Bu zihniyet, geçmişte pandemi hastanesi projesine onay vermediği için aylarca o hastane de geçici elektrikle çalışmıştı” dedi.

“Ercan’da eksiklikler yok mu? Elbette var” diyen Arıklı, tüm havaalanlarında ilk açıldıklarında bir takım eksikliklerin ortaya çıkabildiğine ve bunların zaman içerisinde giderildiğine işaret etti.

Bakan Arıklı, havaalanına lisans verirken geçici kabul yaptıklarını ve ilgili firmaya majör olmayan eksiklikleri gidermesi için de 6 ay süre tanıdıklarını ifade ederek, “Bu süre içerisinde eksiklikler giderilmezse kesin kabul yapılmayacak ve yüklenici firma her gecikme günü için bize günlük bin dolar ceza ödeyecek” dedi.
İlk gün 80 uçak ve 14 bin civarında yolcuya hizmet verildiğini kaydeden Arıklı, “Demem o ki, artık bu güzel eseri itibarsızlaştırmaya çalışanlara kulak asmayınız. Kasıtlı olarak ajitasyon yapanlara prim vermeyiniz. Vaktiniz olduğunda havaalanını gezin ve kararı kendiniz verin” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4 farklı noktada yangın… Hasara neden olan yangınlarda ağaçlar da zarar gördü