Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamuda örgütlü sendikalar, hükümetin hayat pahalılığıyla ilgili adımlarına tepki olarak ülke genelinde grev ve eylemlerini sürdürüyor. Lefkoşa’da El-Sen üyeleri, polis tarafından alıkonulan sendika başkanı Ahmet Tuğcu’nun serbest bırakılması talebiyle Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde bekleyişe geçti.
El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, “Tuğcu alıkonuldu, özgürlüğü kısıtlandı. Süreci yakından takip ediyoruz. Müdürlüğün önünde yönetim kurulu üyelerimiz bulunuyor” dedi.
Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı da Meclis önünde yaptığı açıklamada, yasa gücünde kararname geri çekilene kadar eylemlere devam edeceklerini belirterek, devlet hastanelerinde hayatın duracağını ve okulların kapalı olacağını duyurdu.
Meclis önünde ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, eylemciler polisle gergin anlar yaşadı. Polis biber gazı kullanırken bazı kişiler geçici olarak gözaltına alındı.
Tıp-İş ve diğer sağlık sendikaları, Bakanlar Kurulu’nun grevleri 60 gün erteleme kararını tanımadıklarını açıklayarak, hükümet geri adım atıncaya kadar grevi sürdürme kararı aldı.
Başbakan Ünal Üstel’in Ankara ziyaretini ertelediği öğrenilirken, Lefkoşa’daki bekleyiş ve grevler, kamu hizmetlerini etkilemeye devam ediyor.










