ERTUĞRULOĞLU: BÖLGEDE ARBEDE YAŞANMADI

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Pile’de son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaparak bölgede herhangi bir arbede veya askeri hareketlilik yaşanmadığını bildirdi.

Ertuğruloğlu, Çayhan Düzü’nde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin şap hastalığını gerekçe göstererek bazı uygulamalar ve yasa dışı geçiş girişimlerinde bulunduğunun tespit edildiğini, bu girişimlerin güvenlik güçlerince engellendiğini ifade etti.

15 Nisan 2026’da bölgeye yönelik olası yasa dışı geçiş ihbarı üzerine Polis Genel Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alındığını belirten Ertuğruloğlu, BM Barış Gücü’nden alınan taahhütler sonrası tedbirlerin hafifletildiğini ve planlı bazı askeri eğitimlerin iptal edildiğini kaydetti.

BM unsurlarınca Pile bölgesinde rutin geçişlerin engellenmeye çalışıldığına dair tespitler olduğunu ancak daha sonra bunun sahadaki bir yanlış anlamadan kaynaklandığının bildirildiğini aktaran Ertuğruloğlu, durumun düzeltildiğini söyledi.

Bölgede herhangi bir gerginlik yaşanmadığını vurgulayan Ertuğruloğlu, emniyet tedbirlerinin Polis Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülmeye devam edeceğini ifade etti.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com