MSB: DOĞU AKDENİZ’DE İZİNSİZ FAALİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ

MSB: SON BİR HAFTADA 1 PKK’LI DAHA TESLİM OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir hafta içerisinde 1 PKK mensubunun daha teslim olduğunu açıkladı.

Aktürk, 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün 100’üncü kuruluş yılı dolayısıyla Kayseri’de düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hudut güvenliğine ilişkin bilgi veren Aktürk, son bir hafta içerisinde yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 712 kişinin yakalandığını, bunlardan birinin terör örgütü mensubu olduğunu bildirdi. Yılbaşından bu yana yasa dışı geçiş girişiminde yakalananların sayısının 12 bin 706’ya, sınırda engellenenlerin sayısının ise 52 bin 487’ye ulaştığını belirtti.

Aktürk ayrıca, Van hudut hattında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde yaklaşık 413 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

TSK’NIN FAALİYETLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Aktürk, HÜRKUŞ-II’nin kabul faaliyetinin gerçekleştirildiğini, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından çeşitli tekerlekli silah taşıyıcı araçların muayene ve kabul işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Aktürk, MKE tarafından çeşitli mühimmat ve savunma sanayisi ürünlerinin teslimatlarının gerçekleştirildiğini, Azerbaycan’da BMP-1 zırhlı muharebe araçlarının modernizasyonuna yönelik iş birliği kapsamında da mutabakat zaptı imzalandığını aktardı.

KIBRIS VE DOĞU AKDENİZ MESAJI

Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında planlanan elektrik kablosu güzergahına ilişkin sorular üzerine MSB, Türkiye’nin kıta sahanlığında gerçekleştirilecek kablo, boru döşeme veya bilimsel araştırma faaliyetlerinin önceden koordine edilmesi gerektiğini açıkladı.

Bakanlık, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığında izinsiz faaliyetlere izin vermeyeceğini bildirdi.

GKRY’de düzenlenen askeri geçit törenine ilişkin de açıklama yapan Bakanlık, GKRY’nin silahlanma faaliyetleri ve üçüncü ülkelerle geliştirdiği askeri iş birliklerinin Ada’daki güven ortamını olumsuz etkilediği görüşünü dile getirdi. Bakanlık, Kıbrıs’ta çözümün Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün kabul edilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti. (Gazete Oksijen)

BAŞİKA-ZİLKAN YERLEŞKESİ IRAK’A DEVREDİLECEK

MSB, 2015 yılından itibaren DEAŞ ile mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan Başika-Zilkan Yerleşkesi’nin, belirlenen mekanizma ve zaman çizelgesi doğrultusunda kademeli olarak Irak makamlarına teslim edilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Bakanlık, Irak’ın Sincar’da devlet otoritesinin sağlanmasına yönelik attığı adımların bölgedeki güvenlik ve istikrar ortamına katkı sağlayacağını değerlendirdi.

C-130J’LER İÇİN İLK TESLİMAT ARALIKTA

Birleşik Krallık’tan tedarik edilecek 12 adet C-130J uçağına ilişkin de bilgi veren Bakanlık, bakım faaliyetlerinin ardından uçakların Türkiye’ye kademeli olarak getirilmesinin planlandığını bildirdi.

Açıklamaya göre ilk iki C-130J uçağının Aralık ayında teslim alınması planlanıyor. Personelin eğitim faaliyetleri de Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta devam ediyor.

KKTC’DE TATBİKAT

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin de sürdüğünü belirterek, 3-16 Ekim tarihleri arasında KKTC’de Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı gerçekleştirileceğini açıkladı.

Ayrıca ekim ayı içerisinde Türkiye ve farklı ülkelerde çeşitli uluslararası tatbikatlara katılım sağlanacağını belirten Aktürk, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK tarafından Malatya ve Diyarbakır’da gösteri uçuşları gerçekleştirileceğini bildirdi.

Aktürk, Filistin’de yaşananlara ilişkin de uluslararası toplumun harekete geçmesi ve İsrail’in uluslararası ve insani hukuka aykırı olduğu belirtilen saldırıları karşısında caydırıcı tedbirler alınması çağrısını yineledi.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com