DOLAR

32,5194$% 0.01

EURO

34,9815% 0.17

STERLİN

40,9436£% 0.17

GRAM ALTIN

2.420,73%-0,04

ÇEYREK ALTIN

3.959,00%0,02

BİTCOİN

1883040฿%-3.29744

a

Türkiye Eğitim Bakanı Tekin, Başbakan Üstel’i ziyaret etti

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Başbakan Ünal Üstel tarafından kabul edildi.

Kabulde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Kabulde konuşan, Başbakan Ünal Üstel, iki ülke arasında eğitim alanında da işbirliği çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Başbakan Üstel, “Biz KKTC olarak Türkiye ile sizinle her zaman iyi ilişkiler içerisinde sıkıntıları birlikte aşmak için çalışıyoruz. İlkokullardaki tam gün eğitim şimdi sadece iki gün uygulanıyor. İleri günlerde tam gün eğitimin 5 gün olarak tüm okullarda yapmayı hedefliyoruz” dedi.

6 Şubat’ta Türkiye’de yuaşanan deprem felaketine atıfta bulunan Başbakan Üstel, bir Deprem felaketi karşısında hazırlıklı olmaka adına gerekli çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Üstel, Kurulan Deprem Komitesi’nin ilk çalışması ülkedeki tüm okulların depreme karşı dayanıklılığını belirlemek olduğunu da ifade ederek, gereken çalışmaları başlatıldığını söyledi.

Türkiye Milli Eğitim BakanıYusuf Tekin de konuşmasında, Türkiye’de göreve gelen her bakan gibi kendisinin de ilk yurtdışı seyahatini KKTC’ye yaptığını hatırlattı.
Konu;masinda doğal afetlere karşı hazırlıklı olunmasının öneminde vurgu yapan Bakan Tekin, ayrıca eğitim alanında çalışmalarin devam edeceğini kaydetti.

Bakan Tekin, “Burada çok güzel çalışmalar yapılacak. Türkiye’deki çocuklarımız bizim için ne ise buradaki çocuklarımıza dabizim için aynı. Tüm imkanlarımız buradaki çocuklarımıza da sunulacak. KKTC hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de bizim özel ilgi duyduğumuz bir konu her zaman işbirliği içinde olacağız” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖK Başkanı Özvar’ı kabul etti