DOLAR

32,4885$% -0.16

EURO

34,9387% 0.25

STERLİN

40,7327£% 0.35

GRAM ALTIN

2.429,91%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%-0,56

BİTCOİN

2063688฿%-4.5272

a

  • Kibrisdakik.com
  • Spor
  • Ziya Öztürkler: “Diplomalar orijinal, ‘sahte diploma’ ifadesi yanlış; ama usulsüz alınmış"

Ziya Öztürkler: “Diplomalar orijinal, ‘sahte diploma’ ifadesi yanlış; ama usulsüz alınmış"

Eğitimde kurumların “denetim” konusunda topu birbirine attığı bir ortamda UBP milletvekili Ziya Öztürkler, YÖDAK’ı işaret etti ve “Yükseköğretimde denetim faaliyetlerimizi artırmamız gerekiyor. Bu net.” dedi.

Sahte diploma soruşturmaları devam ederken, kamuoyu yeni tutuklamaları takip ediyor.

23 aktif üniversite olduğunu hatırlatan Ziya Öztürkler, “Yükseköğretimde denetim faaliyetlerimizi artırmamız gerekiyor. Bu net.” dedi.

Katıldığı tv programında konuşan Ziya Öztürkler, “KKTC’nin yükseköğrenim alanı gerçekten önemlidir ama bunu yaşatmak için ciddi bir ivme gerektirir. Evet, şu anda ciddi sıkıntı ve iddialar var ve bunlar sonuçlanmadan bir şeyler demek doğru değil. Usulsüzlük iddiaları var. İlgili kişilerin akademik şartları yerine getirmeden mezun olduğuna dair soruşturmalar… Yani diplomalar orijinal ama usulsüz… Araştırma süreçleri ile ortaya çıkacak. KKTC’nin usulsüz akademik mezuniyetlerle gündeme gelmesi bizim algımız açısından olumsuz…

2-3 ay sonra bizi ne bekliyor? Üniversitelerle ambargoları kırdığımızı söylüyoruz ama Güney Kıbrıs boş durmayacaktır. Uluslararası akreditasyon konusu var… Önümüzdeki 2-3 ayı iyi değerlendirmemiz gerek. Reçete YÖDAK’a yardımcı olarak tüm devlet mekanizmaları ile YÖDAK’a yardımcı olarak en büyük eksikliğimiz olan denetim faaliyetlerimizi artırmamız gerekiyor. Bu net… Denetim herkesi korur. Ülkeyi de öğrenciyi de, eğitimi de…”dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KSTBU Diş Hekimliği Fakültesi programlarının öğretime başlama izninin askıya alınması ve/veya durdurulmasına karar verildi