YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı gözaltına alındı

Güzelyurt kentinde bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde halen devam eden soruşturmaya dahil edildiği ve rüşvet aldığı ileri sürülen Prof. Dr. Turgay Avcı’nın ifadesine başvurulmak üzere polis tarafından davet edildiği bildiriliyor. 

Bazı polis kaymalarına göre, Prof. Dr. Turgay Avcı poliste ifadesi alınırken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 

Independent Türkçe‘nin ulaştığı hastane kaynakları, Turgay Avcı’nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir süre gözetim altında tutulacağını belirttiler. 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi yönetiminde yer aldığı için bu üniversite ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve halen tutuklu yargılama süreci devam eden KKTC eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’nın kızının 36 bin lira değerindeki düğün tatlısını üniversitenin bütçesinden karşıladığı iddia edilmişti. 
 

1.jpg

 

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, KKTC’de yayın yapan bir gazeteye verdiği mülakatta, söz konusu düğün tatlısını hediye olarak kabul ettiklerini fakat tatlının ödemesinin üniversite bütçesinden karşılanıp karşılanmadığını bilmediğini savundu. 

Önceki gün bazı KKTC gazeteleri rüşvet iddiası ile Turgay Avcı’nın gözaltına alındıklarını öne sürmüş haberler Avcı tarafından kesin bir dille yalanlanmıştı. 

Halen hastanede bulunan Prof. Dr. Turgay Avcı’nın yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 
 

4.jpg

 

Cumhurbaşkanı Tatar görevden azlini istedi

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın gözaltına alınarak rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırılmasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir açıklama yaparak, Avcı’nın görevden azledilmesi için Yüksek Adliye Kurulu’na başvurduğunu açıkladı.

Diplomasının gerçekliği sorgulanıyor 

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın iç savaşın sürdüğü yıllarda Lübnan’daki Beyrut Amerikan Üniversitesinden aldığı “elektrik mühendisliği” diplomasının gerçekliği KKTC’de uzun süreden beri tartışılıyordu. 

YÖDAK’ın diğer üyeleri tarafından aleyhinde suç duyurusunda bulunulması ile birlikte Prof. Dr. Turgay Avcı’nın diplomasının gerçekliği ile ilgili yargılama KKTC Yüksek İdare Mahkemesinde halen devam ediyor. 

Avcı’nın, Elektrik Mühendisleri Odası’nda bugüne kadar hiç kaydının yapılmamış olması, lisans eğitimini aldığı Beyrut’taki üniversitedeki belgelerin iç savaşta, doktora yaptığı Adana Çukurova Üniversitesindeki belgelerin de 1998 Ceyhan Depremi’nden zarar görmüş olmasının gelecek günlerde KKTC Yüksek İdare Mahkemesinde ele alınması bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com