DOLAR

39,8286$% 0.03

EURO

47,0322% 0.12

STERLİN

54,7895£% 0.18

GRAM ALTIN

4.274,06%1,10

ONS

3.337,56%1,06

BİST100

10.080,35%1,33

a
bodrum bayan escortlar
  • Kibrisdakik.com
  • Türkiye
  • Bayraktar, BOTAŞ’a ait FSRU’nun ilk kez yurt dışında görev yapacağını bildirdi

Bayraktar, BOTAŞ’a ait FSRU’nun ilk kez yurt dışında görev yapacağını bildirdi

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile Mısır’ın kamu enerji şirketi EGAS arasında imzalanan sözleşme ile BOTAŞ envanterindeki bir Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) ilk kez yurt dışında dönemsel görev yapacağını bildirdi.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ve heyeti ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplantı sonrası Türkiye-Mısır diplomatik ilişkilerinin 100. yılında enerji alanındaki işbirliğini güçlendirecek 2 önemli anlaşmaya imza attıklarını ifade eden Bayraktar, “Sayın Badawi ile hidrokarbonlar ve madencilik alanlarındaki iş birliğimizi kurumsal bir zemine taşıyan Mutabakat Zaptı’nı imza altına aldık. Bu kapsamda petrol, doğal gaz, jeotermal, hidrojen ve kritik mineraller gibi stratejik alanlarda ortak çalışmalar yürütecek teknik bilgi ve uzmanlık paylaşımını artıracağız.” değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk Deniz Kuvvetlerine ait helikopter Antalya açıklarında acil iniş yaptı