Akpınar: “KKTC’yi tercih eden her öğrencimiz bizim evladımızdır”

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, 2026-2027 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KKTC üniversitelerine yerleşen öğrencileri kutlayarak, ülkeye gelecek gençlerin toplumun bir parçası olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl KKTC üniversitelerine ayrılan 18 bin 13 kontenjana 11 bin 555 öğrencinin yerleştiğini belirterek, söz konusu tablonun yükseköğretim alanında üzerinde çalışılması gereken önemli bir konu olduğunu ifade etti.

KKTC’yi tercih eden her öğrencinin artık ülkenin bir parçası olduğunu vurgulayan Akpınar, Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve dünyanın çeşitli coğrafyalarından eğitim almak amacıyla KKTC’ye gelecek gençlere “Hoş geldiniz, evinize hoş geldiniz” mesajı verdi.

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Akpınar, ailelerin çocuklarını KKTC’ye gönül rahatlığıyla emanet edebilmesi gerektiğini belirterek, üniversitelerin yanı sıra esnaf, yerel yönetimler ve kamu kurumları dahil toplumun tüm kesimlerinin öğrencilerin kendilerini güvenli, huzurlu ve değerli hissetmeleri için sorumluluk taşıdığını kaydetti.

Onların başarısı bizim başarımız, onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” diyen Akpınar, yeni kayıt döneminin üniversiteler açısından yoğun bir çalışma süreci olacağını belirterek, akademik ve idari kadrolar ile kayıt ve öğrenci hizmetleri birimlerine başarı diledi.

“Hedefimiz yükseköğretimde kaliteyi ve rekabet gücünü artırmak”

KKTC yükseköğretiminin yeni dönemde eğitim kalitesi, uluslararası akreditasyonlar, öğrenci memnuniyeti, kampüs yaşamı, barınma ve ulaşım olanakları, mezunların istihdam gücü ve üniversitelerin uluslararası rekabet kapasitesi açısından birlikte geliştirilmesi gerektiğini belirten Akpınar, uluslararasılaşmanın önünün açılmasının önemine dikkat çekti.

Akpınar, KKTC’nin yükseköğretim alanında onlarca yıllık bilgi birikimi, akademik altyapısı ve uluslararası deneyimi bulunduğunu belirterek, bu potansiyelin üniversiteler, devlet ve yükseköğretimin tüm paydaşlarının ortak vizyonuyla daha ileriye taşınabileceğini ifade etti.

Yükseköğretimin KKTC ekonomisi, uluslararası tanınırlığı, bilimsel üretimi, kültürel etkileşimi ve ülkenin geleceği açısından stratejik alanlardan biri olduğunu kaydeden Akpınar, önümüzdeki dönemin yükseköğretim açısından yeni bir gelişim ve atılım dönemi olması gerektiğini söyledi.

“Yükseköğretim alanında 5 yıl boşa harcandı”

DP olarak beş yıllık koalisyon hükümeti süresince yükseköğretim alanının vizyonu ve stratejik gelişim hedeflerine ilişkin önerilerini defalarca ortaya koyduklarını belirten Akpınar, yükseköğretim değişiklik yasası hazırladıklarını da ifade etti.

Akpınar, “Ancak ne yazık ki iktidar ortağımız ve Milli Eğitim Bakanlığı bu süreci doğru kullanamadı. Esasen yükseköğretim alanının gelişiminde 5 yıl boşu boşuna harcandı. Burada bir başarı var ise o başarı sadece üniversitelerimizin başarısıdır” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerle birlikte çalışacaklarını, yükseköğretim alanını birlikte geliştireceklerini ve KKTC üniversitelerini hak ettiği daha güçlü uluslararası konuma taşıma hedefinde olduklarını belirten Akpınar, üniversitelere yerleşen öğrencileri ve ailelerini bir kez daha kutladı.

Akpınar açıklamasını, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hoş geldiniz. Üniversitelerinize hoş geldiniz. Sizler artık bu büyük ailenin bir parçasısınız. Evlatlarınız, evlatlarımızdır” ifadeleriyle tamamladı.

Etiketlendi:

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com