DOLAR

32,5608$% 0.13

EURO

34,8770% 0.6

STERLİN

40,5990£% 1.09

GRAM ALTIN

2.429,64%-0,12

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%-1,17

BİTCOİN

2176592฿%0.92988

a

  • Kibrisdakik.com
  • Gündem
  • Lefkoşa’da Batı Nil virüsü …Dinçyürek: Vakaların olduğu bölgelere öncelik verilerek araştırma yapılıyor

Lefkoşa’da Batı Nil virüsü …Dinçyürek: Vakaların olduğu bölgelere öncelik verilerek araştırma yapılıyor

Sağlık Bakanlığı Lefkoşa’da Batı Nil virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada, enfekte sivrisineklerin Batı Nil virüsünü insanlara ve hayvanlara bulaştırdığı, insandan insana bulaşın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, hastalığın başlıca belirtileriniş baş ağrısı, grip benzeri semptomlar, sırt ağrısı, ani başlayan yüksek ateş, halsizlik ve kaslarda güçsüzlük olarak sıraladı.

Konuyla ilgili BRT’ye açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek da, her sivri sineğin bu hastalığı bulaştırmadığını bir tek Culex cinsi sivri sinekten bulaştığını söyledi.

Dinçyürek, Batı Nil virüsü kaynaklı hastalığın ortaya çıkardığı semptom ve rahatsızlıkları tedavi edecek ilaçların mevcut olduğunu ancak, bu virüsten korunmak için alınacak direkt bir ilaç bulunmadığını dile getirdi.

Batı Nil virüsünün yayılmasını önlemek için yürütülen çalışmalara değinen Diçyürek, vakaların olduğu bölgelere öncelik verilerek, araştırma yapıldığına işaret etti.

Bakan Dinçyürek, başta Belediyeler olmak üzere Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin başlattığı ilaçlama çalışmalarının da ülke genelinde devam ettiğini belirtti.

Dinçyürek, Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşların hasta olmadan korunması için tüm paydaşlarla, ortak bir eylem planı çıkarmak için çalıştıklarını da kaydetti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sağlık Bakanlığı Lefkoşa’da Batı Nil virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı