DOLAR

32,4104$% 0.09

EURO

34,8161% -0.02

STERLİN

40,6989£% 0.21

GRAM ALTIN

2.395,93%-0,02

ÇEYREK ALTIN

3.941,00%-0,02

BİTCOİN

1934162฿%4.14104

a

Töre, Dünya Tüketiciler Günü etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Tüketiciler Derneği’nin deprem felaketi nedeniyle ertelediği 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü konferans ve ödül törenine katıldı.

Başkan Töre’ye KKTC Tüketiciler Derneği tarafından Bağımsızlık Onursal Ödülü verildi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Töre, üretim bol olması ve yatırımların artması durumunda piyasaya ucuzluk gelebileceğini dile getirerek hayat pahalılığı karşısında hükümetin zaman zaman uyguladığı tedbirlerin önemli olduğunun altını çizdi.

Töre, girdi fiyatlarını ucuzlatarak ve hibe yardımları yaparak daha ucuz bir üretim yapılamasının sağlanabileceğini ifade eden Töre, üretimde bolluğu meydana getirebilecek tedbirlerin de alınmasının gerekli olduğunu söyledi.

İthal edilen bir takım ürünler ve hammadde kaynaklarında devletin sübvansiye yapmasının da önemli bir katkı olabileceğine vurgu yapan Töre, yerli üreticiyi de korumanın esas olması gerektiğini belirtti.

Töre, ülkede enerjinin en büyük sorunlardan biri olduğuna işaret ederek kablodan deniz altı ile enerji projesinin bu anlamda büyük bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti.

Tüketicilerin yaşamını kolaylaştırmanın devletin en önemli görevi olduğunu vurgulayan Töre, “İnsanı yaşat ki, devlet de yaşasın” sözünü anımsattı.

Devleti yaşatmak mecburiyetinde olduklarına değinen Töre, bunun için o devletin içinde yaşayanların refahını sağlamanın asli görev olması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Polisiye Olaylar:İkamet izni olmadığı tespit edilen 10 kişi tutuklandı