DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİTCOİN

2070918฿%8.2326

a

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ’NDE EMEKLİ PERSONELİNE YEMEK DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’ın da katıldığı etkinlikte, yaklaşık 70 emekli sivil savunma personeli ile çalışan personel bir araya geldi.
Sivil Savunma Teşkilatı Emekli Koordinatörlerinden Orhan PEKER yemekte yaptığı konuşmada “Bugün burada olmamızı sağlayanlara, bu güzel ortamı hazırlayanlara ve bizi bir araya getirenlere, başta Sayın Başkanımız Atilla Karaca olmak üzere çok teşekkür ediyoruz.
Yıllar önce bu teşkilata adım attığımızda hepimiz heyecanlı ve umutluyduk, zamanla bilgi ve tecrübe kazanarak bu kuruma katkı sağladık, emekliliği hak ettiğimizde ise geride güzel anılar ve dostluklar bıraktık.
Emeklilik yıllarımızda, eski dostlukları ve çalışma dostlarımızı özlemiyor değiliz. Bu tür organizasyonlar bize geçmişi hatırlatıyor ve dostluk bağlarımızı güçlendiriyor.
Teşkilatımızın emekli bir ferdi olarak, yapılan her çalışmayı ve adımı takdirle karşıladığımızı, özellikle son dönemde ard arda yaşanan felaket niteliğindeki olağanüstü durumlara büyük bir özveri ve emekle yetişen Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personelini gururla izlediğimizi ve gönlümüzün her zaman sizinle olduğunu bilmenizi isteriz.
Koordinatörlük görevimi yaptığım ve emekli olduğum yıllardaki teşkilatımızın personel sayısı ile hala bugün aynı sayıda personelin teşkilata hizmet vermesinin bizleri biraz üzdüğünü belirtmek isteriz.
Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başkanım ve değerli arkadaşlarım emekliye ayrılan tüm dostlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Emekli olduktan sonra vefat eden değerli mensuplarımızı ve maalesef geçen yıl yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Amaç Arnavutoğlu’nu da rahmetle bir kez daha saygıyla anıyoruz.
Bu vesileyle bizleri bir araya getirmiş olduğunuzdan dolayı sizlere bir kez daha teşekkür eder, bayrağı yeni nesillere devretmiş olmanın verdiği haklı gururla sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.” dedi.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla KARACA yemekte yaptığı konuşmada;
“Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına uzun yıllar emek vermiş değerli personelimiz, öncelikle, faaliyetimize katılarak bu özel günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunmasını amaçlayan “1-7 Mart Deprem Haftası” ve 28 Şubat Sivil Savunma Günü”nde, hayatını bu kutsal değerlere adayan sizlerle yeniden birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Yakın geçmişte belki de meslek hayatımız boyunca karşılaşabileceğimiz en büyük felaketi yaşadık. Türkiye’de meydana gelen ve on binlerce insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarca insanın da evsiz kalmasına sebep olan “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremler, ülkemize de büyük acılar yaşattı.
Özellikle Adıyaman’da ekiplerimizin görev yaptığı İsias Otel’de kaybettiğimiz evlatlarımız, toplumumuzda telafisi mümkün olmayacak yaralar açtı. Afet süresince Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak, depremin meydana gelişi ile birlikte, çok kısa bir süre içerisinde tüm imkanlarımızı seferber ederek olay bölgesinde arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdik.
Meydana gelen felaket, teşkilatımız için de büyük bir kayba yol açtı. Tedavi için Hatay’da bulunan Amaç kardeşimizi de bu felakette kaybettik. Hepimizin arkadaşı, kardeşi olan Amaç, her zaman hatıralarımızda yaşayacak.
Sizler gibi Sivil Savunma Teşkilatında görev yapan her bireyin ne kadar değerli olduğu, meydana gelen bu tür felaketlerde bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu sebeple aramızdan ayrılan arkadaşlarımızın boşluğunu doldurmak bizim için çok zor. Teşkilatımızın kadrolarının güçlendirilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarda aramıza katılan genç arkadaşlarımızın, sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaları, sizlerden aldığı bayrağı daha da ilerilere taşımaları en büyük temennimiz.
Sivil Savunma kadrolarının güçlendirilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımız bugüne kadar istediğimiz neticeyi vermese de, afet ve acil durumlarda halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için elimizdeki imkanlarla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Temennimiz, bu gayretimizin desteklenerek teşkilatımızın hak ettiği noktaya taşınmasına yardımcı olunması, dolayısı ile ülkemizde yaşanması muhtemel bir afette halkımıza en iyi hizmeti verebilmektir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin TATAR ise yemekte yaptığı konuşmada;
“Sayın Sivil Savunma Teşkilatı Başkanımız, değerli Teşkilat çalışanları ve değerli emekliler, sözlerime sizleri tebrik ederek ve sizlerle beraber olmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirterek başlamak istiyorum.
Bugün böylesine anlamlı bir günde, buraya yıllarını ve hizmetler vermiş, şu anda emekli olan ama kalbi her zaman teşkilatla olan sizlerle böyle bir sofrayı paylaşmak bizler için, bu kurum için elbette çok değerli çok kıymetli. O bakımdan bugünü organize edenlere bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum,  sizlere sağlıklı yaşam diliyorum.  
Yıllarınızı verdiniz, büyük çalışmalarınız oldu o çalışmayla da halkımıza ve devletimize hizmet ürettiniz. Buranın disiplini, buranın çalışma anlayışı ile buranın Kuzey Kıbrıs devletine olan bağlılığı ile böylesine güçlü bir kurumun, ülkemizde her türlü sıkıntıya rağmen gelişmekte olmasını büyük bir memnuniyetle takip ettiğimi belirtmek istiyorum.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı halk örgütü mükelleflerinin emekli törenlerinde verilen “Şimdi 60 yaşını doldurdunuz, ayrılıyorsunuz ama her zaman görev sizi bekliyor. İhtiyaç duyulduğunda biz oradayız, çünkü tek yüreğiz birlikteyiz. Esas olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve halkımızdır” mesajı çok önemlidir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini daha da güçlenerek geleceğe taşımak ve çoluk çocuğumuza gençlerimize insanlarımıza halkımıza dünyada hak ettikleri yaşam düzeyini sağlayabilmek hepimizin temennisidir. Onun için bugünlerde temsil etmekte olduğumuz yeni siyasetimiz Anavatanımız Türkiye’nin de desteğiyle egemen eşitlik temelidir. Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımızın Rauf Denktaş şöyle demişti bana “Eğer işin içerisinde egemenlik yoksa o zaman bütün anlaşmalar, 1960 anlaşmasında olduğu gibi buz üzerine yazılan bir yazı gibidir”. Buz eridiğinde elinizde hiçbir şey yoktur dolayısıyla bizim tapu senedimiz yani gelecekte bizlerin varlığı bu ülkede her hal ve şartta geleceğe taşıyacak olan egemenliğimizdir.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı da bu devletin en anlamlı en ciddi en saygın ve en başarılı kurumlarından bir tanesi olarak tarihte yer almıştır. Yıllardan beri sizlerin faaliyetlerinizi yakından takip eden bir kişi olarak, özellikle son yıllarda doğal afetlerin artmasının yanı sıra, yangın felaketleri, sel felaketleri ve artık dünyadaki küresel bir takım iklim değişikliğine dahil yaşananlarla dünyamızın bir bakıma isyan etmesiyle her türlü tehlikeyle karşı karşıyayız.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz büyümüştür, gelişmiştir. Binaların sayısı artmıştır. İklim değişikliği ve çeşitli farklı tehlikeler de ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla tüm bunlara cevap verebilmek için, orada olabilmek için, milletimize halkımıza hizmet verebilmek için, ona göre hazırlıkların yapılması da en büyük temennimdir.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığımız yeni araç-gereçleri ve çalışanlarıyla bu gibi olaylar karşısında büyük gayret göstermektedir. Bu makamda benim de Sivil Savunma Teşkilatı kadro sayısının arttırılması için desteğim olacaktır.
Ben bir kez daha bu kuruma geçmişte hizmeti geçmiş şimdi aramızda olmayanlara ve 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz Arnavutoğlu kardeşimize rahmet diliyorum,  hayatta olanlara sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Berova, GİAD heyetini kabul etti