DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİTCOİN

2060940฿%3.00697

a

Fotoğrafları görenler sepya efekti var sanıyor ama yok!

Kuzey Afrika bölgesinden çıkıp gelen çöl tozları, Yunanistan ve Türkiye’de etkisini göstermeye devam ediyor. Bugün itibariyle Türkiye’nin pek çok ilinde etkili olan ve vatandaşların uyarıldığı çöl tozlarının Yunanistan’daki görüntüleri paylaşıldı. Kaydedilen fotoğrafların turuncu-kahverengi tonlarında fotoğraf istendiğinde kullanılan sepya efekti gibi olduğu görüldü. Gökyüzü resmen turuncuya boyandı. Bu durum üzerine uzman isim Prof. Dr. Orhan Şen, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğrafları görenler sepya efekti var sanıyor ama yok! Afrika'dan çıkıp geldi, Yunanistan ve Türkiye'yi turuncuya boyadı - Resim : 1

“KIRMIZILIĞI BİRAZ DAHA FAZLA GÖREBİLİRİZ”

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Yunanistan’da etkili olan toz taşınımı nedeni ile gökyüzü kızıla büründü. İstanbul’da bugün tozu görebiliyoruz. İstanbul’da bu kadar olmaz. İstanbul’da yüksek basınç yok. İstanbul ve Ege’de rüzgar fazla olduğu için bu kadar olmaz. Atina’da 400 mikro kg civarında. Yarın Kastamonu, Konya, Ankara’da etkili olacak. Yarından sonra İstanbul’dan doğuya doğru etki edecek. İç Anadolu’da kırmızılığı biraz daha fazla görebiliriz.” dedi.

EVDEN ÇIKMAYIN UYARISI

Uzman isim, aynı zamanda astım ve alerjik rahatsızlıkları olan vatandaşları dışarı zorunlu olmadıkça çıkmamalarını, çıkmaları halinde ise maske kullanmaları gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bülent Gardiyanoğlu, Lefkoşa'da İlham Verici Semineriyle Bekleniyor