DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİTCOİN

2067924฿%2.14172

a

O müdahale ise bu ne?

Uzun bir aradan sonra yeniden sizlere seslenebilmenin verdiği haz ile oturduk bilgisayarın başına. Öncelikle Bayram sabahı babamım vefatı nedeni ile arayan, soran, taziye mesajlarını ileten herkese ailem ve şahsım adıma şükranlarımı ileterek başlamak istiyorum.

Zor bir süreçten geçtik ve hiç daha önce tecrübe etmediğim bir alanda sınav vermek gerçekten sanıldığından da çok zor oluyormuş. Bunu samimi olarak söylemek gerekiyor.

Sevgili dostlar, gerek babamın hastalık dönemi gerekse sonrasında ki cenaze merasimi nedeni ile ülkeden epey uzak kaldık. Ve hali ile gündemi de yakından takip edemedik.  Döner dönmez geriye doğru bir tarama yaptım. Gazetelerde neler yazılmış, neler söylenmiş diye.

Annan Planın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra yeniden bir plan beklentisinin bu kadar net olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki Rum lider “çok özel bir plan hazırladıklarını” açıkladı kamuoyuna. Planın detaylarını paylaşmasa bile bir plan hazırladıklarını gizlemediler kamuoyundan.

Bir yandan Avrupa Birliği, Kıbrıs Konusunu yeniden masaya taşımaya hazırlanırken, bir yandan da Rumlar yeni bir planları olduğunu açık açık beyan ettiler kamuoyuna.

Görülen o ki ufukta Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir plan tartışması yaşayacağız gibi. Burada eskilerin deyimi ile “bit yeniği cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine” denk getirilmek istenmesi.

Tıpkı Şubat 2005 tarihinde Mehmet Ali Talat’ın Kuzey Kıbrıs’ın ikinci cumhurbaşkanı olduğu dönem gibi.

Halkı büyük bir beklenti içerisine sokmak ve Federasyon yanlısı birisini Cumhurbaşkanı seçtirmek gibi bir hava var sokakta.

Ersin Tatar’ın “müdahalelerle Cumhurbaşkanı seçtirildiğini iddia eden kesimler şimdi yeni bir plan ve yeni vaatlerle bir başka ismi Cumhurbaşkanı seçtirmek istiyor gibi.

Daha da açık olalım, Ersin Tatar ile Tufan Erhürman arasında geçmesini beklediğimiz bir Cumhurbaşkanlığı yarışı öncesi başta AB ve onların şımarık çocuğu konumundaki Rumlar, yeniden bir plandan bahsetmeye ve yeni olmayacak vaatler vermeye hazırlanıyorlar.

Ersin Tatar’ın seçimleri için “müdahale” yorumları yapan kesimler bu yeni vaatler ve halkın bir kez daha kandırılma ihtimali karşısında üç maymunu oynamaya başladılar bile.

Bir Evet ile bizi dünyaya bağlayacaklardı. Gemiler yanaşacak, uçaklar direk uçuş ile Ercan’a inecekti.

Ne oldu bu sözlere? Hiç

Aynı pilavı şimdi yeniden ısıtıp önümüze koymaya kalkmalarına sessiz mi kalacağız?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıl kala bu konunun 20 yıl sonra yeniden gündeme getirilmesini “tesadüf” ve “rastlantı” olarak mı yorumlayacağız?

Kısacası, önümüzde hareketli günler bizi bekliyor olacak. hem meteorolojik olarak sıcak hem gündem olarak çok sıcak bir yaza doğru eviriliyor mevsim.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Nefret ettiğiniz bir işte mutluluğu bulmanın yolları