DOLAR

32,6401$% -0.48

EURO

34,9805% -0.76

STERLİN

41,3740£% -0.73

GRAM ALTIN

2.425,20%-0,80

ÇEYREK ALTIN

3.892,00%-0,87

BİTCOİN

2134205฿%-1.2086

a

Şenkul, Proje YASAL! Şeffaflık sözümüz VAR!

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Bellapais‘teki dere yatağına yapılan inşaatla ilgili yaptığı açıklamada, “Özetle proje mevcut uygulamalar göze alındığında tamamı ile yasal” dedi.

Başkan Şenkul, Niyetiniz doğru haber yapmak ise biz buradayız çünkü bizim toplumumuza göreve geldiğimizden beri bir milim sapmadığımız ŞEFFAFLIK sözümüz var.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Bellapais‘teki dere yatağına yapılan inşaatla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu,

Projenin şehircilikten planlama onayının 2017 yılında alındığını söyleyen Şenkul, projenin ruhsatı Girne Belediyesi (eski idaresi) tarafından 2020 yılında verildiğini açıkladı. Sürdürülen inşaattaki çalışmanın mevcut uygulamaların göze alındığında tamamı ile yasal olduğunu da ifade eden Şenkul, “Buna rağmen biz göreve geldikten sonra bölgedeki vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak inşaat çalışmalarını durdurup kontrollerde bulunduk ve üstte bahsettiğimiz mevcut koşullardaki yasal zemin tespitine vardık. Bugün imar bölümümüz inşaat alanına projeye uyumluluğunu kontrol etmek için tekrar ziyarette bulunacak” dedi.

Şenkul’un açıklamasının tamamı şöyle:

“Günaydın Girne,

Çok sayıda Belediye Başkanıyla birlikte Almanya’da belediye hizmetlerle ilgili bir fuardayız.

Ne hikmetse her yurt dışına çıktığımızda bizimle ilgili sürekli yanıltıcı ve/veya yanlış bilgileri paylaşan bir internet gazetemiz yine dünden beri bir inşaat projesiyle ilgili bize direk ithamda bulunmayan ama itham ettiği kişi ve kurumlarla bizi birlikte anarak yanlış algı yaratan paylaşımlar yapıyor.

Öncelikle şunu söyleyelim, sürekli bizimle ilgili yalan ve yanlış haber yapıyor diye bölgemizi ilgilendiren bir konuda bize de sorular soruluyorsa bunu görmezden gelmeden, vatandaşın doğru bilgilenmesi için elimizdeki tüm detayları vatandaşlarımız ile paylaşmaktan geri durmayız.

Öncelikle, ilgili haberde harita üzerinde işaretlenen proje alanı YANLIŞTIR.

Ayni şekilde bu projenin 2018 öncesi koruma bandında olmadığı ama imar planı sonrası koruma bandına alındığı bilgisi de YANLIŞTIR.

Projenin şehircilikten Planlama onayı 2017 yılında alındı.

Projenin ruhsatı Girne Belediyesi

(eski idaresi) tarafından 2020 yılında verildi.

Projenin Kaymakamlık ve Su dairesi dahil görüşleri mevcuttur.

Özetle proje mevcut uygulamalar göze alındığında tamamı ile yasal.

Buna rağmen biz göreve geldikten sonra bölgedeki vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak inşaat çalışmalarını durdurup kontrollerde bulunduk ve üstte bahsettiğimiz mevcut koşullardaki yasal zemin tespitine vardık.

Bugün imar bölümümüz inşaat alanına projeye uyumluluğunu kontrol etmek için tekrar ziyarette bulunacak.

Buna ek olarak şehir planlama müdürümüzü bizzat arayarak, bizden önceki dönemde hatta 2018 de yayınlanan imar planında hata yapılmış olma ihtimalini de değerlendirmek için yerinde proje üzerinden kontrollerde bulunmamızın kamuoyu vicdanını rahatlatmak için gerekli olduğunu ilettik,

müdürümüz de bu yaklaşımımıza her zaman olduğu gibi olumlu yaklaştı.

Sayın Cumhurbaşkanının bu inşaat veya bir başka inşaatla ilgili bize bugüne kadar herhangi bir talep veya baskıda bulunmadığını da şeffaflık gereği söylememiz lazım.

Her vatandaş gibi ilgili gazetenin de belediyemizle temas edip istediği bilgi ve belgelere ulaşabileceğini tekrardan hatırlatmak istiyoruz.

Niyetiniz doğru haber yapmak ise biz buradayız çünkü bizim toplumumuza göreve geldiğimizden beri bir milim sapmadığımız ŞEFFAFLIK sözümüz var.”

https://www.facebook.com/share/p/dtNxjcjQLjUXuNJp/

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Günaydın’dan Karahasan’a iftira