DOLAR

32,3326$% 0.25

EURO

35,0475% -0.23

STERLİN

40,8512£% -0.4

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

BİTCOİN

2283488฿%1.05783

a

Antakya Medeniyetler Korosu, Girne’de “Şampiyon Melekler” için söyledi

Başbakanlık himayelerinde, Antik Mağusa Vakfı ve Akademi Sanat Dernekleri ile işbirliğinde düzenlenen ve geliri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bırakılacak olan Antakya Medeniyetler Korosu konserlerinin ikincisi dün akşam Girne Amfitiyatro’da gerçekleşti.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun sahne aldığı gecede , duygu dolu anlar yaşandı. Koronun seslendirdiği şarkılara eşlik eden izleyiciler, özellikle konser başında Mağusa Limanı şarkısında gözyaşlarına boğuldu.

Antakya Medeniyetler Korosu Kurucu Şefi Yılmaz Özfırat, 6 Şubat’tan bugüne kadar farklı yerlerde konserler veren ekibin Şampiyon Melekler için KKTC’ye geldiğini belirterek, depremin Türkiye’de 11 il ile birlikte Mağusa’da da yaşandığını kaydetti.

Türkiye ve KKTC halkının çok büyük bir ortak acıyı paylaştığını dile getiren Özfırat, bir cinayete kurban giden Şampiyon meleklerin yaşatılması ve kayıplarına neden olanların en ağır cezayı alması için, her konserlerinde onları anarak , bu davayı unutturmayacaklarını vurguladı.

Antik Mağusa Vakfı Başkanı ve UBP Mağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay’da depremin Türkiye’nin 11 ilinde ve KKTC’de evlere ateş düşürdüğünü, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını belirterek, Kıbrıs Türk halkının depremin acısını çok derinden yaşadığını vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel ve heyetinin İsias Otel Davası için Adıyaman’da olduğunu anımsatarak , herkesin sorumluların en ağır cezayı alması için çalışacağını belirten Canaltay,KKTC, Türkiye ve dünyada bir kez daha böyle bir felaket yaşanmamasını diledi.

Canaltay konuşmasının sonunda Şampiyon melekler için gerçekleşen konserde sahne alan Antakya Medeniyetler Korosuna da teşekkürlerini sundu.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Antakya Medeniyetler Korusu’na teşekkür ederek, İsias Otel cinayeti sorumluları en ağır cezayı alana kadar davalarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Antakya Medeniyetler Korosu’nun 6 ay önce Girne’de sahne aldığını anımsatarak, 6 Şubat depreminin ardından bu akşam ortak bir acıyı paylaşmak için sahnede olduğunu ifade etti.

Deprem felaketinde, Türkiye Cumhuriyeti’nde on binlerce kişiyle birlikte KKTC’den de kayıplar verildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Acılarımızı yüreğimize gömüp , yolumuza devam etmek zorundayız” dedi.

Yılmaz Özfırat ve Antakya Medeniyetler korosunun her konserlerinde , Şampiyon Melekleri anarak, unutturmadığını dile getiren Tatar, bugün Başbakan Üstel Başkanlığındak, heyetin İsias Davası için Adıyaman’da olduğunu anımsattı.

Muhalefetiyle , İktidarıyla tüm kesimlerin İsias Davası için tek yürek olduğunu kaydeden Tatar, sorumluların en ağır cezayı alması için , bu birliktelikle , daha güçlü bir şekilde mücadele verileceğini vurguladı.
Gecenin sonunda, Başbakan Ünal Üstel’in Eşi Zerrin Üstel tarafından Antakya Medeniyetler Korosu Kurucu Şefi Yılmaz Özfırat’a anı plaketi ve gecenin gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür plaketleri sunuldu.BRT

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mayıs’ın son günleri yağmurlu geçecek